ELSŐ RÉSZ: Miről szól a hivatás?

Mindenkinek van egy hivatása. Nem csak annyiról szól a hivatás, hogy valamiben ügyes vagyok vagy élvezem csinálni. Nem is egyszerű karrierépítésről szól, amikor a ranglétrán lépegetünk vagy a vállalkozásunkat fejlesztjük. A hivatás egy olyan teljesen egyedi, megismételhetetlen életfeladat, ami tökéletesen a képességeidre lett szabva, ami utánozhatatlan speciális örömet okoz, amit csak és kizárólag Te tudsz úgy megvalósítani, ahogyan ez létre fog jönni. Ahogyan nincs két egyforma hópihe, úgy nincs két egyforma ember és hivatás sem. Amit Te létre fogsz hozni a világban, az sem előtted , sem utánad soha senki más nem tudja megcsinálni. Ugyanis teljesen egyedi vagy és amit létrehozol, az is egyedi.

Érdekességképpen írom le, hogy az én egyik egyediségem pont az, hogy erre az egyediségre ráérzek másokban.:)

Sok ügyfelem úgy indul az életében, hogy nem érzi magát különlegesnek és amikor a hivatását megkeressük és segítem az útján őt, elkezd összeállni számukra a kép: miért olyan ő, amilyen, miért azok a dolgok történtek vele az életében, amik történtek. Elkezd összeállni a kép, egy szimfónia és kialakul egy bizalom az élet irányába.

hivatás mentorálás

A hivatás megtalálása pont ezen okból kifolyólag (életöröm, ősbizalom) az életünk számos területére kihat. Hatással van az egészségünkre, így az általános lelki állapotunkra, ezáltal a mentális, érzelmi és fizikai egészségünkre egyaránt.

Egyértelműen és látványosan hatással van a párkapcsolatunkra, ugyanis egy ragyogó ember, aki azt szereti, amit csinál és hasznot hoz a világnak, rendkívül vonzó társ.

Jelentős hatással van az önbizalmunkra, ugyanis azt csináljuk, amiben valóban jók vagyunk és nem próbálunk meg egy pillangót bányába küldeni, hogy köveket mozgasson. Ez a pillangó nem lenne túl boldog pillangó és rengeteg kritikát kapna. Érezted már így magad?

Azonban virágról virágra szállva ez a pillangó, gyönyörködtetve bájos táncával a szemeket, teljesen más visszajelzéseket és életérzést kap. Ami egyenesen hat az önbizalmára, önértékelésére, hiszen azt csinálja, amiben ő valóban jó, amire a képességei létre lettek hozva.


Úgy is felfoghatjuk a hivatást, mint egy belső, teljesen egyedi kódot, ami belénk van programozva. Hasonló ez a jelenség, mint az, ahogyan az állatoknál is van egy belső kód, ami az adott állatot specializálja arra, ami az ő dolga az állatvilágban, ami miatt nélkülözhetetlen a mindennapos ténykedésük a természet körforgása és az ökológiai egyensúly fenntartásában. Például a méh profin beporozza a virágokat, az elefántok ormányuk segítségével új vízlelőhelyeket ásnak száraz időszakokban, a békák profin jelzik a víz tisztaságát, a cápák egyensúlyban tartják a tenger élővilágát, narválok jelzik a vízhőmérsékletváltozást és így tovább.

Kulcsfontosságú folyamatok részei vagyunk mindnyájan. Ezek a folyamatok képesek befolyásolni az egész világ alakulását, fejlődését, pontosan ugyanúgy, ahogyan a hivatásunk is esszenciális a világ eseményei, életterünk alakulása szempontjából. Pontosan úgy, ahogyan az állatvilágban, úgy az ember környezetében is lényeges szerepet játszik a hivatásunk abban, hogy ma az emberiség ott tarthat, ahol tart. Tökéletes körülményeket biztosítanak a természet csodálatos lényei. Mi sem különbözünk – akkor ha a hivatásunkban ténykedünk.

hivatás mentorálás

Természetesen az állatvilághoz képest az ember lényegesen komplexebb lény. Nagyon sok tényezőből állunk össze és az életünk eseményei is jóval összetettebbek. Rengeteg hatás ér miket gyermekkorunktól kezdve és fokozatosan elhisszük, amit a szüleink, tanáraink, osztálytársaink és egyéb szereplők mondanak nekünk az életünk során. Azonban az egyáltalán nem biztos, hogy a teljes valóságot fedi le. Pontosan ez az egyik fő oka annak, hogy nem vesszük észre az egyediségünket, a kiemelkedő képességeinket vagy azok megfelelő kamatoztatásának módját. Emiatt más szakmát választunk és más utakat kezdünk el járni. Tele vagyunk stresszel, feszültséggel, rengeteg kudarc ér minket és hibásan arra a következtetésre jutunk, hogy selejtesek vagyunk, kevésbé értékesek, mint a többiek és az életünk egy küzdelem. De ez nem a valóság. Gondolj a szegény pillangóra, milyen stresszes lenne a bányában. Az ő hibája, hogy nem tud köveket mozgatni vagy nem akkorákat és nem olyan tempóban, mint az erős medvék? Nem. Ugyanígy Te sem vagy hibás, selejtes, szerencsétlen – csak nem a megfelelő helyen vagy. Még. Amire születtél, abban természetes vagy, az nagyon jól megy és nincs benned feszültség. Természetesen bizonyos félelmek és blokkok felmerülhetnek, amik feszültséget okoznak, de ezek oldhatók és oldani is kell őket. Egyértelműen nagy hangsúlyt fektetek erre a hivatás mentorálás során, ugyanúgy, ahogyan az üzletvezetési, projekt vezetői, jogi, pénzügyi és egy évtizedes mentori tapasztalatommal a gyakorlati oldalt is segítem, erősítem és irányba teszem a vitorládat.

Miről szól a hivatás?
Családállítás
Önfejlesztés
error: Content is protected !!